Четири нови повдигнати пешеходни пътеки дават сигурност на дупнични

DenNews.bg
27.06.2016
размер на текста:

Четири нови повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени на територията на Дупница, реши комисията по безопасност на транспорта.
Новите пешеходни пътеки ще се появят на ул. "Патриарх
Евтимий", ул. "Бригадирска", ул. "Св. Иван Рилски" и на ул. „Княз Борис” - на около 100 метра над сградата на полицията. Местата са с голям поток от автомобили и пешеходци, криещи риск от пътни инциденти.

Отново ще заличават пешеходната пътека от автобусната спирка срещу полицията към ГУМ.

Тя бе закрита чрез заличаване и поставяне на огради, но отново се появи и продължава да се ползва ежедневно. Затова сега заличаването й ще стане след фрезоване.

Ще бъде засилен контрола на неправилното паркиране – основен проблем на движението в Дупница.
Служителите от "Контролно звено" към община Дупница вече снимат автомобилите в нарушение, практика, която се появи за кратко в мандата на екскмета Първан Дангов. За разлика от тогава-снимките бяха поставяни на пано на срама на партера на общината, сега снимките ще бъдат препращани в полицията.
Предстои обособяване на едно място за таксита в района на входа към поликлиниката, тъй като това е често ползвана услуга от трудноподвижни пациенти. Най-вероятно местостоянката ще бъде точно до входа на поликлиниката.
Вече започна монтирането на табели с точния брой места на различните стоянки, което е поискано от таксиметровите компании. Така, ако броят на наемните коли надвишава посочения на табелите брой, шофьорите ще бъдат санкционирани.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети