Бизнесдамата Симова размаза Костадин Костадинов, излязъл с нагли предложения в полза на автотърговците

DenNews.bg
24.06.2016
размер на текста:

Общинският съветник от ГЕРБ Даниела Симова буквално размаза колегата си в местния парламент Костадин Костадинов от Обединен демократичен блок, след като той поиска ОбС да сервира безплатен обяд за автотърговците под формата на реклама, включително и ангажирането на кмета с популяризиране на автотърговията.

 

Предложенията

 

В докладната на Костадинов се искаше общината да отпусне общински терени за издигане на общински билбордове от двете страни на магистрала „Струма”, с които да бъдат рекламирани автокъщите в Дупница. Освен това се предлагаше кметът Методи Чимев да се захване лично с безплатната реклама на колите втора употреба, като организира мероприятие, популяризиращо града като автоцентър.

 

Обосновката

 

Без грам скрупули Костадинов обясни, че общината едва ли не е длъжна да хвърли средства, време и сили, за да помогне на автотърговците, особено след като се забелязва „отлив на купувачи, заради прокарването на магистралата и въвеждането на Евро 4 в Македония”.

 

Реакцията на комисиите

 

Всички комисии към ОбС, разгледали докладната излязоха със становище, че приемането на предложенията не би била подкрепа към бизнеса, а към един конкретен бизнес. А ако бъде разрешено на едни, то тогава и другите ще поискат нещо от общината. Въпреки неодобрението за видна подкрепа за един конкретен бизнес комисиите излязоха с мнение докладната да бъде подкрепена.

Конкретно предложение за промяна на предложението даде Станислав Павлов от БСП. По негово искане от текста отпаднаха текстовете, посочващи, че рекламата ще бъде само за автотърговците.

 


Това е антипазарна логика, отсече д-р Кирил Кирилов от ЕНП, който пръв се опита да върне разума в залата.

 

„Ако бизнесът е лоялен, ще има клиенти. Нека се поставят билбордове и след търг там да може да се рекламира, всеки който пожелае. Другото е анипазарна логика”, посочи той.
И всичко щеше да мине по братски мирно, ако Костадинов не „настъпи” в следващо изказване Даниела Симова от ГЕРБ.

 

„Това е или лобизъм или демагогия.

 

Предпочитам да си мълча, но това е някаква невиждана наглост. Вие ми казахте, че не зная защо съм тук. Честно казано постоянно се питам какво става тук и съм сигурна, че има хора, които не са за тук”, изригна Симова.
„Начина търговците да се рекламират е не да продават коли, които да се строшат още на Дяково. Не да продават крадени коли. Ако работят съвестно, има такива в бизнеса, ще имат клиенти и няма да има нужда общината да им помага.

 

Защо не дадете безплатна реклама на шивачите тогава.

 

Ние на колко хора даваме заплата? А все ни нападат – елате и вижте при какви условия се работи. Не може от тук да се защитават бизнесинтереси. Аз не си позволявам да защитавам бизнесинтересите си или да карам друг да защитава бизнеса ми. Бизнесът се защитава като е точен и коректен”, добави още Симова.
Думите й бяха посрещнати с аплодисменти, а изненадващо Костадинов, който обича позицията зад микрофона, запази мълчание.
В края на краищата предложението за разполагане на билбордове по АМ „Струма” бе прието с 26 гласа „за”, но от тях няма да се възползват само автотърговците.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети