Община Сапарева баня отпусна 1000 лв. за лечението на Йони, днес е големият концерт в нейна помощ

DenNews.bg
24.06.2016
размер на текста:

Община Сапарева баня ще отпусне 1000 лв. за лечението на 16-годишната Йоана Ковачева, решиха общинските съветници в курортната община.
След приемане на предложението кметът Калин Гелев призова съветниците и служителите в администрацията да се включат с лични дарения за момичето, приковано към инвалидния стол след падане по стълбите. Преди инцидента 9-класничката в Гимназия „Христо Ботев”-Дупница е била активен състезател с успехи в клуба по биатлон в Сапарева баня.
Момичето е с диагноза „дистония”, която няма адекватно лечение у нас. Затова Йони се нуждае от стедства за консултация и лечение в Германия или Франция, където има подходящи клиники.
Припомняме, че довечера в Спортната зала в Дупница ще се проведе голям благотворителен концерт в помощ на Йони.
Организатори на концерта са община Дупница и Гимназия „Христо Ботев”.
Концертът е насрочен за 18 часа. В него ще се включат танцов състав „Зора, танцова школа „Терпсихора”, „Фантастик денс”, Денс машийн, вокална група „Сладурте”, Вокална група при Гимназия „Хрсто Ботев”, ВС АртПоп, Детска фолклорна група село Самораново, Общински мажоретен състав, рок група “Skeezix” и фолклорна група „Авлига”.

Утре, 25 юни, е насрочен още един благотворителен концерт за Йони. Той е организиран от Рок Академия Дупница и ще се проведе в клуб „The Old Dublin” (под Спортната зала, срещу Младежкия дом), от 20 часа. Входът е 5 лв., като събраните средства ще бъдат дарени на Йоана.
За Йоана ще свирят FIREBALL и групите от Рок Академия Дупница ALLSTARS, SKEEZIX, DECOMPOSITION.

 

Банкова сметка за набиране на средства за Йоана:

BG78UBBS80021056317020
Диана Костадинова Ковачева

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети