Пике си навлече омразата на испанските фенове със среден пръст по време на химна

DenNews.bg
22.06.2016
размер на текста:

Футболистът на Барселона и Жерар Пике си навлече неприятности, след като показва среден пръст, докато звучеше химнът на Испания преди мача с Хърватия на Европейското първенство във Франция.
Пике е съпричастен към каузата за независима Каталуния.
Действащите европейски шампиони паднаха с 1:2 от „шахматистите”.
На кадрите от телевизионното предаване, което вървеше директно навсякъде, включително и в Испания, ясно се вижда как, макар и бавно, Пике си свива показалеца и безименния пръст с изпънат среден, за да се получи характерният жест, изразяващ много неща, но най-вече цинично неуважение.
Пике не за първи път си навлича омразата на привържениците на единна Испания. Той е толкова мразен, че когато вкара победния гол срещу Чехия в 87-ата минута на първия мач на европейското, един от испанските журналисти демонстративно остана седнал и не се зарадва на гола.
Самият Пике обаче категорично заяви, че не е имало никаква умисъл в жеста му. "Тези обвинения са идиотски. Никога не съм показвал неуважение към химна или отбора. Не смятам за удачно да водим подобен разговор. Да не търсим проблем, там където няма и да се обединим всички, за да спечелим и това Европейско", каза Пике. Източник: 24chasa.bg; gol.bg

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети