Тервел Пулев се сбогува с Олимпиадата, спират го травми

DenNews.bg
22.06.2016
размер на текста:

Тервел Пулев се отказа окончателно от борбата за участие на Олимпиадата. Решението си боксьорът обяви във Фейсбук:
Тъй като няколко микро травми са натрупани с времето в дясната ми ръка и не само в нея, не съм в състояние да изпълнявам повече от 30-40 % от тренировъчния план. Така усилията полагани от мен и моят треньор Б. Бояджиев са големи, но резултат от това не е достатъчно задоволителен. Поради тези причини не виждам смисъл да се боря на една единствена Олимпийска квалификация (на която имам право да участвам). На въпросната има една единствена възможна квота.
До последно вярвах и се борих в тази посока, но понякога и само с много труд и желание не е достатъчно.
За мен няма драма, че няма да участвам на Олимпиада, защото след Лондон 2012 г. се усети, че аз бях "отписан ". Не само това, чувах вицове, че моят успех на Олимпиадата е благодарение на служител на БФ БОКС и много други "удари под кръста ". Въпреки отношението към мен факт е, че в края на 2015 г. донесох пореден медал от европейско п-во. А загубата на полуфинал беше от бъдещият eвропейски и месец по-късно световен шампион - Е. Тишченко.
Имам още много неща да кажа в тази посока, но не искам да преча на никого, ако не бъда провокиран. Също за да не излезне, че се оправдавам с някой и за да съм максимално кратък, до колкото е възможно в такава ситуация. Просто има много интересни подробности, скрити за широката публика.
Благодаря от сърце на министър Кралев за цялостното си отношение към българският бокс и по- специално към мен през олимпийския цикъл. Спорта има нужда от повече хора, като него, но само той мисля, че не е достатъчен”.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети