Затварят Слънчев бряг с КПП-та

DenNews.bg
17.06.2016
размер на текста:

Затварянето на курорта Слънчев бряг с КПП-та се обсъжда от полицията и "Слънчев Бряг АД”, съобщи пред "24 часа" главният секретар на МВР Геоги Костов.
Той уточни, че мярката се налага от съображение за сигурност, тъй като досега контролно-пропускателния режим се осъществявал от фирмата.
Главният секретар сподели, че ще има още командировани полицаи, а в координационен център освен полицията ще работят НАП, ДАНС и митницата.
Новото звено ще се ръководи от Национална служба "Полиция", уточни Костов.

По-рано вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви при посещението си в Слънчев бряг, че кординационен център от различни институции, ще заработи в курорта.
Центърът ще обединява служителите, които ще следят ежедневно ситуацията в курорта, като работейки заедно различните служби ще постигат по-добри резултати, обясни Бъчварова.
Целта била най-вече държавата да покаже присъствието си и да покаже, че изпълнява функциите си. Бъчварова обясни още, че опитът от национално ниво при разследване на контрабанда и ежедневни операции, които МВР провежда показвал необходимостта и полезноста на подобен вид координационни центрове.
Бъчварова заяви, че няма политически чадър над определени подземни фигури по морето, но това не означавало, че няма по места конкретни полицейски служители, които заигривали и сигналите срещу тях щели да бъдат разследвани.
"Подходът към всеки, който нарушава обществения ред ще бъде еднакъв и безкомпромисен" допълни тя.

Относно стрелбата в Слънчев Бряг по Митьо Очите на 8 юни, главният секретар на МВР Костов , обяви, че в момента се прави разследване на всички обстоятелства. Главният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му са от два дни в Бургас и са провели срещи с прокурори от Бургас, Несебър и Поморие по случая.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети