18 лъва под арест, търсят кой е убил трима души

DenNews.bg
15.06.2016
размер на текста:

18 лъва са арестувани в Индия, за да бъде открит виновникът за смъртта на трима души. Горските служители в щата Гуджарат вземат отпечатъци от лъвовете и екскременти в опит да открият убиеца.
Виновният лъв ще бъде държан в зоопарк до края на живота му, докато другите ще бъдат върнати в светилището Гир.
Шест нападения над хора са регистрирани напоследък близо до светилището, което е единственото местообитание на азиатския лъв.
Високопоставен горски служител в щата Гуджарат обясни, че лъвовете са били арестувани през последните два месеца. Сега ги държат в отделни клетки, докато се извършват тестовете.
„Ние мислим, че сме посочили виновния лъв, но все още чакаме резултатите от още 9 животни”, съобщи той.
Експерт по дивите животни обясни, че тестовете включват изучаване на отпечатъците и фекални материали. Експертите също ще следят и поведението на животните. Лъвовете човекоядци обикновено ставали агресивни при вида на човешко същество, обясняват експертите.
Някои експерти чувстват, че процъфтяващата популация от лъвове в гората Гир е виновна за необичайното поведение на лъвовете. Според експерт Гир може да побере само 270 лъва, което принуждава някои прайдове да се установят извън границите на светилището.
Индийският върховен съд реши, че Гуджарат трябва да премести някои от лъвовете си в други щати, за да се избегне възможността от заболявания или други бедствия, които да унищожат цялата популация.
Въпреки това щатът е изразил нежелание все още не е изпълнил разпореждането. Източник: news.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети