Засилени мерки в курорта Слънчев бряг след стрелбата

DenNews.bg
10.06.2016
размер на текста:

 Засилени са мерките за сигурност в курортния комплекс Слънчев бряг след стрелбата по Митьо Очите и убийството на неговия бодигард. Започва провеждането на специализирани полицейски операции, всяка от които ще има различни цели. 
По думите на вътрешния министър, служителите на ОДМВР-Бургас са работили активно от момента на извършеното престъпление в к.к. Слънчев бряг, задържани са 19 души, има такива на които предстои предявяване на обвинения. Работи се по различни версии. Установени са профилът и всички деяния на лицата, които имат отношение към случая. За контрол и организация на предприетите действия.В основата на инцидента е спор за паркомясто между приближен на Митьо Очите и управителя на заведението, където се разигра екшъна. Разследващите обаче работят и по други версии, включително и спор за така наречената "такса спокойствие", която е възможно да е събирана от заведенията в курорта. В рамките на вчерашния ден бяха задържани 19 души, съпричастни към стрелбата, други двама се издирват.

На един от арестуваните - Тодор Славов е повдигнато обвинение в убийството на бодигарда на Митьо Очите - Александър. Разследването продължава. Предстоят още специализирани полицейски операции на терен. От МВР призовават гражданите към съдействие. Всеки, който има основание или до този момент е имал колебание да подаде жалба, засегнат от определени лица, ще помогне много с допълнителна информация, на базата на която разследващите ще могат да свършат в своята работа.
Ще предприемем мерки, които ще засилят контрола, бе категорична министър Бъчварова и изрази надежда, че гражданите ще проявят разбиране. Допълни, че за да се постигне успешно и надеждно разследване, криминалистите очакват съдействие от хората с информация. Затова всеки, който има основание или до този момент е имал колебание да подаде жалба, засегнат от определени лица, ще помогне много с допълнителна информация, на базата на която разследващите ще могат да свършат в максимална степен своята работа.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети