22 фирми напират за санирането на 6 блока в Дупница

DenNews.bg
27.05.2016
размер на текста:

22 фирми подадоха за санирането на шестте блока в Дупница, които бяха включени във втората процедура по избор на изпълнители. В открито заседание днес и в присъствието на представители на участниците, комисия с председател зам.-кмета Крум Милев отвори документите.
Общата прогнозна стойност на санирането е 3 155 626,48 лева без ДДС за бл. 91, 92 и 93 в жк „Бистрица”, бл.1 в жк „Дупница” и бл.43 и бл. 44 в жк „Велчова завера”.
След проверката на документите за допустимостта им до втори етап - отваряне на ценови оферти, ще бъде обявена датата на следващото заседание.
"Работата по проверката на документите по първата процедура, която засяга 18 блока продължава. Много е голям обемът от документи, който трябва да се провери подробно и предполагам до средата на месец юни ще бъде заседанието по отварянето на ценовите оферти. Знаете, че има вероятност за обжалвания по някои позиции, но в края на лятото очакваме да стартира санирането на първите блокове и през есента да имаме вече напълно готови", коментира зам.-кметът по европроектите Красимир Георгиев.
Максималният срок за приключване на ремонтните дейности за жилищна сграда е до 4 месеца.
Общо 24 блока ще бъдат санирани напълно безплатно по националната програма, което представлява 100-процентова успеваемост. Дупница е една от малкото общини в България, която успя да сключи договори за финансиране за всичките подадени заявления от сдружения на собственици и по този начин осигури финансиране.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети