Треньорът на Марек: Нашите момчета са кибритлии, готвим се за истинския бараж

DenNews.bg
26.05.2016
размер на текста:

Старши треньорът на Марек Борис Кръстев изрази задоволство от постигнатата победа срещу тима на ФК Кюстендил в първи бараж за влизане в Югозападната „В“ група. В същото време обаче Кръстев бе и леко критичен към своите футболисти. „Мачът стана труден, защото нашите момчета излязоха с голямо напрежение. Бяха пренавити от това да се покажат пред публиката и да покажат, че са по-добрият отбор. За това доста ни се развали играта. Още през първото полувреме тръгнахме да играем с дълги пасове, което не беше нашата идея. Но явно това бе плод на емоциите и плод на младостта. Така играта ни се разконцентрира. За нещастие получихме гол и то от ситуация, която очаквахме – статично положение. Радващото е, че бързо изравнихме. Имахме и други ситуации за гол. В Кюстендил имат футболисти, които са играли приличен футбол, знаят да затварят пространствата, пазят си зоните и това ни затрудни. Там където искахме да ги надиграем – на фланга, играта не ни спореше и прибързаността доведе до това напрежение“, коментира наставникът веднага след мача.


„През второто полувреме отборът на Кюстендил играеше за равен, накъсваше играта, каквато им бе целта още от началото. Но и това го има във футбола. Нас това естествено не ни задоволяваше и добре, че дойде този хубав гол на Росен Йорданов. И на разбора им казах, че при такава сгъстена защита трябва да има удари от средно и далечно разстояние“, продължи Борис Кръстев.
„Като цяло не съм доволен от играта, но резултатът беше много важен за нас. Този мач няма втора серия, за това целта на този етап е изпълнена и се готвим за истинския бараж“.
Помолен да коментира провокациите от страна на противника Борис Кръстев заяви: „Виждам, че и нашите са кибритлии, но нямат този опит за да знаят кога да скачат и кога да се предпазват. А отборът на Кюстендил е опитен и знаеше как да извлече максимума от всяка ситуация, да забави темпото, да лежи. Но няма как да се сърдим, очаквахме такова поведение“. Треньорът засегна и темата със следващия бараж, изказа и благодарност на публиката. „Мога да кажа, че на този мач момчетата усетиха подкрепата на нашата публика, за което им благодаря. За целия сезон това ни бе най-важния мач и съм убеден, че за следващия бараж ще бъдем много по-спокойни и по уверени. А там който и да ни се падне, ще е трудно - видяхте, че и на регионално ниво отборите не остъпват. Говори се, че тимовете там Локомотив Сф, Ботевград и Брациово създават нужната организация, че са готови. Чакаме жребия“, завърши Борес Кръстев.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети