Пловдивска общинска съветничка дойде на сесия с бурка

DenNews.bg
26.05.2016
размер на текста:

Общинската съветничка от Патриотичния фронт (ВМРО и НФСБ) Нина Гьошева дойде на днешната сесия със забулено лице, информира topnovini.bg

Реакцията й бе в знак на несъгласие с отхвърленото на предишното заседание на местния парламент предложение на ВМРО за забрана на обществени места на облекло, прикриващо лицето.

"Абсурдно е да се носи такова облекло на публични места. От охраната на Общинския съвет никой не ме спря, независимо че лицето ми беше скрито, никой не ми поиска документ за самоличност", коментира Гьошева. Тя е категорична, че в Общинския съвет на Пазарджик например не биха я допуснали в залата и биха я глобили.

"Това облекло не е характерно за исляма, който ние познаваме. То е характерно за радикалния ислям, което се носи от хора, привърженици на политическо течение. В България няма мюсюлмани, които носят такова облекло", каза още общинската съветничка.

Припомняме, че млад пловдивчанин също протестира срещу неприеманета на забраната за бурките, като застана пред сградата на Община Пловдив с маска на лицето.

От ВМРО ще внесат отново за гласуване предложението за забрана на бурките.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети