Голямото четене преди голямото саниране в Дупница: Фирми внесоха три кашона документи

DenNews.bg
26.05.2016
размер на текста:

Голямото четене ще настане в следващите дни за зам.-кмета на Дупница Крум Милев и председателстваната от него комисия за избор на изпълнител за изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционните проекти, упражняване на строителен надзор и осъществяване на инвеститорски контрол на блоковете, които предстои да бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност.
Интересът към процедурата от страна на фирмите е изключително голям- 11 са кандидатите, а за събирането на всички документи се наложи използването на кашони. Отварянето на документите започна на открито заседание днес, на което присъстват представители на кандидатите.
23 са обособените позиции по процедурата, като това е броят на жилищните сгради, които ще бъдат санирани напълно безплатно. Общата прогнозна стойност за надзор и контрол е 498 774,64 лв. без ДДС. Комисията трябва да прецени кои от кандидатите отговарят на всички изисквания и ще продължат към втори етап-ценови оферти.
Утре сутрин пък ще бъдат отворени документите на фирмите, които преминаха успешно първи етап и за избор на изпълнители на самите ремонтни дейности на последните 6 блока в Дупница. Общата прогнозна стойност за тях е 3 155 626,48 лева без ДДС. Това са бл. 91, 92 и 93 в жк „Бистрица”, бл.1 в жк „Дупница” и бл.43 и бл.44 в жк. „Велчова завера”.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети