Избират кой ще вземе близо милион лева да газифицира сгради в Дупница

DenNews.bg
26.05.2016
размер на текста:

Кой ще вземе близо милион лева за газификация на девет обществени сгради в Дупница – това ще реши комисия с председател зам.-кметът по европроектите Красимир Георгиев. На заседание на комисията днес бяха отворени ценовите оферти на две от трите фирми, подали документи за участие в процедурата за избора на изпълнител за газификация на училища, детски градини и общинската болница.
До втори етап не бе допусната фирма „Топлик” ЕООД, заради пропуски в документацията.
Така комисията ще избира между Обединение "Овергаз-Н"-София и брезнишката фирма "Нивел Строй" ЕООД, която е известна през последните години в Дупница като фирмата, ангажирана със снегопочистването.
Обединение "Овергаз-Н" - София предложи оферта в размер на 659 577,05 лева, докато "Нивел Строй" ЕООД е с по-висока цена- 661 925,35 лева.
Прогнозната стойност на обществената поръчка е 663 026 лв. без ДДС. Финансирането е по т.нар. Норвежка програма. Предстои в следващите дни комисията да обяви победителя, който ще изпълни мерките за повишаване на енергийната ефективност. Поръчката включва подмяна на котли и горелки с цел газификация в детска ясла „Пролет", ОУ „Св. св. Кирил и Методий", ОУ „Св. Климент Охридски", Гимназия „Христо Ботев", СОУ „Св. Паисий Хилендарски", общинската болница „Св. Иван Рилски", детската градина „Таушаница", ОУ „Евлоги Георгиев" и ОУ „Неофит Рилски.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети