78-годишният комик Бил Козби отива на съд за изнасилване

DenNews.bg
25.05.2016
размер на текста:

78-годишният актьор Бил Козби, наложил името си с ролята на любящ баща в ситкома „The Cosby Show", ще бъде съден за изнасилване. Това постанови съд в Пенсилвания. Съдът е приел, че случаят с Козби отпреди 12 г. представляват престъпление.
Козби е обвинен, че през 2004 г. е упоил служителката в Темпълския университет Андреа Констанд, след което е извършил сексуални действия с нея. По-рано комикът призна, че е имал сексуални отношения с Констанд по взаимно съгласие. Ако вината на актьора бъде доказана, той може да получи присъда от до 10 г. затвор.
Това не е първият път, в който жени обвиняват известния американски комик в сексуални престъпления. Десетки жени до сега са заявили, че той ги е насилвал, като преди това ги е дрогирал, но неговите адвокати многократно са отхвърляли обвиненията.
Козби остава на свобода под гаранция от 1 милион долара. Следващото съдебно заседание по неговото дело ще се проведе на 20 юли.
Бил Косби е актьор и телевизионна знаменитост, който набира популярност след комедийния си сериал, в който играе ролята на доктор и любящ баща. „The Cosby Show" става хит в САЩ и му носи световна известност.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети