Пиян шофьор от Дупница влиза в затвора за 3 месеца

DenNews.bg
21.05.2016
размер на текста:

 Ефективно наказание „лишаване от свобода“ от 3 месеца за шофьор, управлявал автомобил след употреба на алкохол, постигна Районна прокуратура – Дупница
По внесен от Районна прокуратура- Дупница обвинителен акт срещу А. Б. от гр. Дупница, съдът одобри сключеното споразумение между обвинението и защитата на обвиняемия за извършено от него престъпление по чл.343 ”б”, ал.1 от Наказателния кодекс.
На 28.02.2016 г. в гр. Дупница А. Б. управлявал лек автомобил ”Фиат Брава” с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно- 2,30 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест Дрегер.
В хода на съдебното производството между прокуратурата и защитата на обвиняемия е сключено споразумение за ефективно наказание три месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 200 лева.
Шофиралият след употреба на алкохол ще изтърпи и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от една година и два месеца.
Умишленото престъпление от общ характер е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане от шест месеца „лишаване от свобода“ и съдът е постановил и неговото отделно изтърпяване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети