Скандал на сесията в Дупница: Шефът на полицията натопи съветник, че кара кола с отнета книжка и неплатен акт

Престъпниците са сред нас, жертвите им-също, акцентира по време на отчета си пред местния парламент началникът на РУП Борислав Динев

DenNews.bg
20.05.2016
размер на текста:

Борислав Динев

 Истински скандал се завихри на днешната сесия на Общинския съвет в Дупница по време на отчета на шефа на полицията Борислав Динев. Причината се оказа заяждане от страна на общинския съветник от Движение 21 д-р Пламен Соколов, който заяви, че полицаи спират с колите си където им падне в нарушение на закона и че обособен паркинг пред сградата на РУП-Дупница и съда е завладян от коли на магистрати и служители на реда с поставянето на рампа.

Д- Пламен Соколов


Освен това, Соколов обърна внимание на факта, че коли на КАТ спирали на Е-79 в посока обратна на движението и създавали предпоставки за ПТП.
В отговор Динев обясни на Соколов, че колите на полицията са със специален режим, обозначителни знаци и имат право да спират в посока, обратна на движението. Динев обърна внимание и на факта, че може и да има негови служители, които да са в нарушение, но само от началото на годината е наказал лично 7 катаджии за различни провинения. И тук настъпи кулминацията на разразилата се буря.
„И вие, гоподин Соколов, нямате право да карате колата си, защото в момента сте без книжка, но я карате. Документът ви е при мен в полицията заедно с акт за установено нарушение, който вече цял месец не сте си платили”, не остана длъжен Динев.

Престъпниците са сред нас, жертвите им-също. Върху това основно акцентира по време на отчета си за криминогенната обстановка през 2015-а година и за първите 4 месеца на тази година шефът на полицията в Дупница Борислав Динев.
От статистиката стана ясно, че за миналата година на територията на града са извършени 829 престъпления спрямо 931 за 2014-а година. Най-голям дял в тях имат тези срещу собствеността-417, от които 312 са домовите кражби, преобладаващо по селата. През миналата година са извършени 11 умишлени палежа. 24 са престъпленията, свързани с наркотиците.
От началото на тази година 1 изнасилване и 1 блудство с деца под 14 години ромската махала, извършени са 16 кражби. Едната от тях- на златарското ателие на Минчовия площад, бе разкрита за часове, останалите-домови.
Палеж на входната врата на училище „Паисий Хилендарски” също бе разкрит, става въпрос за тийнейджъри под 18 години. Други два палежа на автомобил и къща все още не са разкрити.
Динев обърна внимание и на друг проблем, който е актуален в световен мащаб, и засяга пряко и нас- бежанската вълна. Той припомни за случай на изоставени 50 мигранти,млади, здрави мъже, в района на село Клисура, хванати от служители на РУП-Дупница. Излъгани от трафиканта, че са близо до сръбската граница, те попаднали в ръцете на полицаите.
Апелирам към гражданите: Не съжалявайте и не прибирайте тези хора! Те идват от страни, в които от години цари насилие и се водят войни. Те са свикнали с насилието и извършват такова. Ако забележите такива хора, веднага ни уведомявайте, призова Динев.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети