Египетски пътнически самолет изчезна над Средиземно море

DenNews.bg
19.05.2016
размер на текста:

Египетски пътнически самолет с 69 души на борда, който изпълнявал полет от Париж до Кайро, е изчезнал от радарите над Гърция или Турция, предаде ТАСС.

Пасажерите са 59, като между тях има 3 деца. Екипажът на борда е бил 10 души, между които и няколко души, отговарящи за сигурността.

Лайнерът Еърбъс А320 на авиокомпания EgyptAir е излетял от френската столица в 23.09 ч. снощи (0.09 ч. българско време). Според някои данни пилотите са се свързали за последно с диспечерите над гръцката столица Атина, а според други - в турското въздушно пространство.

От авиокомпанията в "Туитър" съобщиха, че полет Flight MS804 е изчезнал от радара докато самолетът е бил на височина 37 000 фута (11 280 метра) и вече е навлязъл в египетското въздушно пространство.

Самолетът е трябвало да се приземи в египетската столица в 03:05 часа египетско време.

Първият пилот на самолета и бил с богат опит - 6275 часа летателно време, като от тях 2101 са преминали на борда на А320. Вторият пилот е имал 2766 часа във въздуха. Машината е била произведена преди 13 години.

Най-вероятно самолетът на Egyptair е паднал в Средиземно море, съобщи телевизионният канал „Маядин” позовавайки се на източници от авиокомпанията.

Все още няма официално съобщение с позицията на компанията, като нейни представители заявиха, че ще направят това, когато специалистите разполагат с повече информация.

Наземните служби в Египет не са получавали сигнали за бедствие на борда на лайнера.

В района, където самолетът е изчезнал от радарите, е започнала спасителна операция. Към спасителите са се присъединили и два гръцки кораба.

News.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети