Избраха Зорница Русинова за социален министър, Калфин подаде оставка като депутат

DenNews.bg
18.05.2016
размер на текста:

 Новият социален министър е Зорница Русинова. Тя бе избрана от Народното събрание със 135 гласа „за”, 68 „против” и 8 „въздържал се”.
„Няма замразени социални плащания, напротив, има повишаване на доходите и резултатите са ясни и видни с намаляване на безработицата и увеличаване на заетостта”. Това заяви новият социален министър веднага след като депутатите гласуваха за встъпването ѝ в длъжност на мястото на Ивайло Калфин.


„Дори и през последното тримесечие имаме с малко над един пункт повишаване на заетостта, увеличи се средната работна заплата, няма нито един замразен доход в сферата на социалните плащания”, подчерта Русинова. В деловодството на Народното събрание днес постъпи оставката на Ивайло Калфин и като народен представител от парламентарната група на АБВ. Вижте във видеото изказването на Калфин след като той се отказа от министерския пост миналата седмица.
Преди това депутатите гласуваха за напускането му на постовете вицепремиер и министър на труда и социалната политика, след като парламентарната група на АБВ оттегли подкрепата си от кабинета.
Калфин по закон има право да стане депутат, но той самият не иска да се възползва от това си право.
По време на дебата за гласуване на оставката му и за кандидатурата на Зорница Русинова на неговото място като министър, Калфин направи коментар явно насочен срещу БСП.
 

Източник: Vesti.bg

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети