Невероятно, но факт! 80% от британците искат да се преселят в Сибир

DenNews.bg
16.05.2016
размер на текста:

 Проучване на Express.co.uk показва, че почти осем от десет граждани на Великобритания са готови сериозно да обмислят въпроса за емиграция в Русия. Разочаровани от живота в съвременна Великобритания 78 процента от 22 000 запитани отговорят на въпроса дали биха заминали за Русия заради безплатна земя по следния начин: „Да! Договорихме се, аз съм готов“.
Тези данни се получиха след като стана известно, че президентът на Русия Владимир Путин предлага един хектар безплатна земя на тези, които са готови да се преселят в сибирските пущинаци ако имат намерение да развиват икономиката на този регион.
Този проект предизвика голям интерес в британската общност, пише в. Дейли експрес. Не на всички обаче предложението на Путин се е видяло привлекателно. Мнозина са се изплашили от студа (температурата там може да падне до -47 градуса) и са посочили, че им идва твърде много двойната заплаха от рояци комари през лятото и гладни мечки през зимата. Посолството на Русия е потвърдило за вестника, че няколко британци вече са проявили интерес към този проект.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети