ПГТА "Алеко Константинов" отбеляза патронния си празник

DenNews.bg
12.05.2016
размер на текста:

ПГТА „Алеко Константинов”-Сапарева баня отбеляза вчера двоен празник-изпращането на абитуриентите от випуск 2016 и патронният празник на училището.
Гости на емоционалното тържество в салона на читалище „Просветен лъч-1905” бяха председателят на Общински съвет Иван Куйов и секретарят на община Сапарева баня Даниела Кьосева.
Двамата пожелаха попътен вятър на зрелостниците и поздравиха преподавателите и учениците. От името на кмета Калин Гелев бе изпратена кошница с цветя и поднесени специални поздрави.


Тържеството бе открито от Емилия Гелева, директор на ПГТА "Алеко Константинов", която честити празника на възпитаниците и колегите й. "Ние сме малка гимназия. Трудности има и ще има занапред. Но имаме едно богатство: учениците - бивши, настоящи и бъдещи наши възпитаници. Те са смели, безкрайно търсещи себе си и промяната на околните. Понякога ни учудват със своята зрялост, жажда да израснат по-бързо и да започнат свой независим живот", каза Емилия Гелева. В словото си тя отбеляза още, че днес се изпращат ученици, с които Гимназията може да се гордее, а след няколко месеца ще ги заместят достойно нови младежи в атрактивните професии "Туристически аниматор" и "Хотелиер".
По време на тържеството ученици от 9-ти клас представиха пиесата "Бай Ганьо на гости у Иречек". Като част от програмата бяха музикални изпълнения, решаване на образователни кръстословици от публиката, също така бяха наградени и отлично представилите се участници на областните училищни игри по футбол.
Класният ръководител на 12 клас, Андрейна, изненада своите ученици, като им връчи награди за положеното старание през изминалите години. В края на тържеството зрелостниците се сбогуваха емоционално с училищното знаме и със своите любими учители.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети