Община Сапарева баня чисти задължения от мандата на Сашо Иванов след съдебна среща за близо 46 000 лв.

DenNews.bg
08.04.2016
размер на текста:

Фактурите не са платени от бившия кмет Сашо Иванов

Новата управа на община Сапарева баня ще чисти неразплатени задължения от екскмета Сашо Иванов за извършени строителни дейности от „Автомагистрали Хемус”. Общата стойност на задълженията, направени през 2011 г., е 45 785 лв.
Юрист на общината сключи две спогодби с представител на фирмата в Районен съд-Дупница, признавайки задълженията, за да се избегнат съдебни дела и натоварването с лихви.
Непогасените задължения бяха потърсени с два иска от страна на „Автомагистрали Хемус” чрез две граждански дела.
Първото дело, гледано от съдия Людмила Панайотова, е за задължение от 22 992 лева с включен ДДС за извършени строително-монтажни работи, за които има издадени пет фактури от 2011 г.
По силата на одобрената от съда спогодба община Сапарева баня ще заплати разноските, направени от фирмата за внасяне на иска – общо 2 507 лв., от които 947 лв. държавна такса и 1560 лв. адвокатско възнаграждение. От своя страна фирмата няма да претендира изплащане на законната лихва за забава върху дължимата сума.
Страните се договориха задължението да бъде изплатено по погасителен план с ежемесечни вноски от 1 390 лева, като първата ще бъде платена през месец май, а последната през месец септември 2017 година.
По второто дело, гледано от съдия Иван Димитров, двете страни също сключиха спогодба за сумата от 22 793 лв., за която има издадена фактура също от 2011 г.
И тази спогодба предвижда общината да заплати разноските, сторени от ищеца - държавна такса-911.73 лв. и адвокатско възнаграждение в размер на 1560,00 лева. От своя страна фирмата оттегля претенциите да за присъждане на лихва. Погасителният план предвижда община Сапарева баня да превежда ежемесечно на „Автомагистрали Хемус” по 1 378 лева от месец май за срок от 18 месеца.
Определенията на Районен съд може да бъдат обжалвани пред Окръжен съд-Кюстендил.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети