Кризата във Венецуела стигна джобовете на депутатите, остават без заплати

DenNews.bg
28.04.2016
размер на текста:

Депутатите във Венецуела остават без заплати, съобщи председателят на парламента Хенри Рамос, който обвинява правителството, че е спряло финансирането на институцията.
Този месец няма пари за заплати, тъй като правителството не ни превежда средства, заяви преди журналисти председателят от редовете на опозицията, която разполага с мнозинство в Националното събрание.
Депутатите, служителите и работниците в парламента трябва да знаят, че ако не им издадат чек, могат да отидат в министерството на финансите или президентството, за да получат заплатата си. Аз нямам с какво да им платя, каза Рамос по повод тази нова последица от кризата в страната.
В началото на януари вторият най-влиятелен човек в страната при управлението на президента Уго Чавес и бивш председател на парламента Диосдадо Кабельо предупреди, че ще поиска от държавната хазна да спре средствата за Националното събрание.
Венецуела преживява дълбока политическа криза, откакто през декември м.г. опозицията спечели парламентарните избори - за първи път от 1999 г.
Повтарящите се институционални блокажи заради конфронтацията между управлението на президента социалист Николас Мадуро и доминирания от опозицията парламент в добавка към дълбоката икономическа и енергийна криза в петролната държава, парализирана от срива в цените на петрола, правят обстановката взривоопасна. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети