Един остава в ареста след протеста срещу промените в Изборния кодекс

DenNews.bg
27.04.2016
размер на текста:

Протестът срещу промените в Изборния кодекс, провел се снощи пред сградата на Народното събрание, завърши със сблъсъци между демонстранти и полицаи. Един човек бе задържан. Това е Филип Николов, който ще остане с ареста. Протестиращи викаха „Оставка” и „Стига трикове” докато в парламента вървяха дебати и гласуване по скандаланите изменения на ИК, лишаващи българите в чужбина от право на глас.
До ескалацията се стигна след края на протеста, когато група от десетина души се опита да пробие охраната на Народното събрание откъм задния му вход. На любителските видеокадри се вижда как служител на реда пада на земята, но не става ясно дали е ударен преди това от някого.
Арестуваният Филип Николов беше отведен в 5 РУП. По данни на МВР мъжът е задържан, защото е ударил полицай при изпълнение на служебните му задължения и замерял сградата на парламента с хранителни продукти.
„Той няма пряк сблъсък с представителите на МВР”, заяви в предаването „Здравей, България" Биляна Коцакова, адвокат на задържания. „В момента на задържането агресията е била голяма, доста сила е употребена да бъде задържан, въпреки че не е имало съпротива”, допълни адвокатката.
Тя обясни, че Филип Николов е баща на Деси Николова – момичето, станало известно при протестите срещу правителството на Орешарски.
От полицията уточняват, че са установени и други хора, които във вторник са хвърляли предмети по сградата на парламента. Предстои да бъде установена самоличността им и спрямо тях да бъдат предприети предвидените по закон мерки. Източник: Нова телевизия

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети