Деца се вихриха в ритъма на народни песни и танци за Лазаровден и Цветница в Дупница

DenNews.bg
25.04.2016
размер на текста:

 Народно читалище "Хр. Ботев1978" в Дупница посрещна подобаващо едни от най-пъстрите ни и красиви празници Лазаровден и Цветница. Децата грейнаха в народни носии като лазарки и възпризведоха фолклорни мотиви от битието на нашите баби. Малките хубавици и хубавци пяха и танцуваха от сърце и душа за здравето на стопаните и гостите на читалището.
Водещите Памела и Меги разказаха за най-цветните празници в годината. Така те подготвиха публиката за лазарския обичай, който започна с тематични за празника стихове с емоционалното изпълнение Йоан, Елена и Емилиян от 3"б" група при ЦДГ "Калина".
Лазарките Валери, Меги (Гимназия "Хр. Ботев"), Рая, Нелина, Анжела (ОУ "Св. Кл. Охридски") и Йоана (СОУ "Паисий Хилендарски"), пресъздадоха обичая за Лазаровден с песните, танците и наричанията, характерни за този празник.
Малките танцьори от Танцова формация "Ритми" към читалището, с хореограф Радослав Новаков, поздравиха публиката със своето изпълнение.
Всички изпълнители успяха да очароват и развълнуват всички и бяха бурно аплодирани от присъстващите почитатели на традициите и българските народни обичаи и най-вече от читалищното настятелство с председател известния дупнишки адвокат Йорданка Божкова.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети