ГДБОП предотврати разпространението на 21 тона контрабандно пилешко месо

DenNews.bg
21.04.2016
размер на текста:

Контрабандно разпространяване на българския пазар на 21 000 кг замразено пилешко месо е предотвратено при съвместна операция на територията на ГКПП „Дунав мост“ Русе с участието на служители от НАП, Икономическа полиция – ОДМВР-Пазарджик и БАБХ и под координацията и ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари (МКЦПККДРСТ) при ГДБОП.
По предварителен план за извършване на проверки на стоки с висок фискален риск, съвместни екипи на „Икономическа полиция“ при ОДМВР-Русе и мобилни екипи на Дирекция „Фискален контрол“ към НАП спрели за проверка непосредствено след ГКПП „Дунав мост“ Русе товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът Д.И. декларирал пред контролните органи, че превозва храна за животни от пилешко месо. Стоката е обезпечена, на превозното средство е поставено техническо средство за контрол (ТСК).
При разтоварването в района на Пазарджик, в присъствието на контролни органи от НАП, Българска агенция за безопасност на храните и „Икономическа полиция“-ОДМВР Пазарджик, е установено, че превозваната стока е пилешко месо (бутчета) с произход Полша. По случая е образувана предварителна проверка, предстои материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура-Пазарджик.
Служителите на НАП са наложили предварително обезпечение - предварително плащане на данъчни вземания в размер на 30 % от стойността на внесената стока, а по отношение на фирмата-получател е започнато ревизионно производство.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети