Търсят изпълнители за санирането на още шест блока в Дупница

DenNews.bg
19.04.2016
размер на текста:

Обявиха втора процедура за избор на изпълнители за саниране на многофамилни жилищни сгради по националната програма на територията на община Дупница. Шест блока попадат в обхвата на поръчката: жк „Бистрица” - бл. 91, 92 и 93; жк „Велчова завера” - бл.43 и бл.44 и в жк „Дупница” - бл.1. Както е известно в момента тече първа процедура по избор на изпълнители за други 18 блока, с което общата бройка става 24.
Общата сума за тези 6 блока е в размер на 3 155 626,48 лв без ДДС. Срокът за изпълнение на дейностите заложени в процедурата е 165 дни.
Офертите на фирмите ще бъдат обявени на открито заседание на 27-и май от 9 часа в сградата на Община Дупница.
"Първоначално си бяхме поставили за цел да успеем да се преборим за поне 75% от подалите заявления. Това бе и подтекста да се сформира звено, което да работи само в тази сфера. За радост успяхме да сключим договори с банката, финансираща дейността, за абсолютно всички Сдружения на собственици, които подадоха документи. Така че може да се похвалим със 100-процентово изпълнение", коментира кметът Методи Чимев.
Многофамилните жилища, които готвят в момента документацията си и ще бъдат сключени договори през тази календарна година, ще бъдат включени във втория етап на националната програма, който стартира през 2017 година.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети