Община Сапарева баня търси пари от ПУДОС за водата на Сапарево

DenNews.bg
18.04.2016
размер на текста:

Община Сапарева баня ще кандидатства за безвъзмездно финансиране от ПУДОС към Министерство на околната среда и водите с проект за реконструкция на второстепенни водопроводни клонове на село Сапарево. Предложението на кмета Калин Гелев бе подкрепено единодушно от Общински съвет на извънредна сесия в петък.
Целта на проекта е да се осигури ефективно водоснабдяване на село Сапарево, намаляване на загубите на питейна вода, които са около 20%, както и намаляване на експлоатационните разходи. С реализирането на проекта се предвижда привеждане на водопроводната мрежа в селото в съответствие с новите екологични норми и нормите за годност на строителните продукти, като се продължи подмяната на етернитовите тръби с полиетиленови.
На извънредната сесия Общински съвет-Сапарева баня подкрепи и кандидатстването на параклис „Свети Никола” в с. Сапарево за получаване на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.
С решението бе възложено на кмета Калин Гелев да съдейства на свещеник Димитър Айдаров - председател на църковното настоятелство при храм « Успение Богородично»- село Сапарево за подготовката на инвестиционните проекти.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети