Обявиха за европейско издирване наш шофьор, убил трима младежи

DenNews.bg
11.04.2016
размер на текста:

Окръжна прокуратура-Ловеч е издала европейска заповед за арест на Хуриет Сюлейманов, съобщи говорителят на прокуратурата Кирил Петров пред БТА.
На 5 май 2014 г. 31-годишният Хуриет Сюлейманов удари челно автомобил с четирима младежи на пътя София-Русе край Луковит. 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков загинаха на място, а по-късно в болница почина и 20-годишната Цветелина Таслакова. Четвъртият младеж - Иван Иванов, е със средна телесна повреда.
При разследването се оказа, че Сюлейманов никога не е имал свидетелство за управление на МПС, а шофира от 18 години. Наложени са му и 12 присъди от общ характер, повечето от които за нарушения на Закона за движение по пътищата.
През юни м.г. Окръжният съд в Ловеч осъди рецидивиста на 15 г. затвор при първоначален строг режим, а след това Апелативният съд във Велико Търново, както и Върховният касационен съд потвърдиха наказанието.
Хуриет Сюлейманов обаче е в неизвестност, тъй като докато беше под "домашен арест" избяга и се укри в чужбина.
Заповедта за арест е изпратена в МВР и във Върховната касационна прокуратура и всички европейски служби за издирване следва да бъдат запознати с нея, добави прокурор Петров.
След като Сюлейманов бъде открит, ще бъде задържан в изпълнение на европейската заповед за арест. Ако съдът в страната, в която осъденият бъде открит, прецени, че са налице изискванията на закона и международните актове, той ще бъде екстрадиран в България, за да изтърпи наложеното му наказание. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети