Съдия Скоклева сама срещу трима юристи на правосъдния министър поведе битка за 2 стаи

DenNews.bg
11.04.2016
размер на текста:

 Трима юристи изправи срещу председателя на Дупнишкия районен съд Ели Скоклева министъра на правосъдието на заседането по делото, на което тя обжалва негова заповед. Делото е отложено за 17-и май. Това е определението на Върховния административен съд, което е дадено по искане на адвокатите на Министерство на правосъдието на заседанието на 5-и април, става ясно от публикувания тази сутрин протокол.
Както вече писахме, председателят на съда в Дупница води делото срещу заповед на министъра на правосъдието, с която 2 от стаите се отнемат в полза на Районна прокуратура.
На заседанието съдия Скоклева се яви сама, а срещу нея се изправиха трима юристи на Министерство на правосъдието.
„Освен изложените доводи правя възражение и за нищожност на заповедта. Същата е подписана от заместник-министъра със заповед по заместване в нарушение на чл. 388, ал. 1 ЗСВ. Той не дава възможност на министъра да делегира тези правомощия на заместник-министър по разпределение ползването на съдебните сгради. Представям и моля да приемете писмени доказателства във връзка с доводите, че сградата не отговаря на изискванията на Наредба 4 и във връзка с направеното възражение, че прокуратурата има и друга сграда в гр. Дупница”, заяви по време на заседанието съдия Скоклева.
От своя страна и тримата юристи на Министерство на правосъдието поискаха за пълнота на преписката да им се даде възможност да представят допълнително писмени доказателства.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети