Ето ги рокадите: Николай Табаков, д-р Матей Попниколов и Стоян Стоянова напускат Общински съвет-Дупница

DenNews.bg
31.03.2016
размер на текста:

Трима досегашни общински съветници ще напуснат местния парламент в Дупница, след като по силата на решение на Върховен административен съд Общинската избирателна комисия преизчисли мандатите.
От Общински съвет си тръгва дългогодишният съветник и бивш председател на ОбС д-р Матей Попниколов от гражданската квота на ГЕРБ. Той ще направи място на независимия съветник Иван Танев, който след обжалване на резултатите от изборите за Общински съвет, доказа че е събрал необходимите гласове, първоначално загубили се в броенето.

Николай Табаков от Реформаторски блок е вторият, който напуска местния парламент. На негово място влиза треньорът Христо Михалчев, след като след преброяване се оказа, че той има с преференция повече от Табаков.
Промяна ще има и в групата на Обединен демократичен блок. На мястото на Стоян Стоянов влиза Георги Георгиев. След като се оказа, че те имат по 105 преференции мястото бе решено с жребий.
Срокът за обжалване на днешното решение на Общинската избирателна комисия е 7 дни. Ако не последва оспорване на така обявеното разпределение на мандатите ще бъде свикана редовна сесия, на която новите съветници ще положат клетва.
Припомняме, че резултатите от изборите бяха оспорени в съда от Иван Танев, БСП и Народен съюз. След повторно броене на бюлетините от 14 секционни избирателни комисии се установи различен резултат. На първа инстанция Административен съд-Кюстендил се произнесе с решение са касиране на вота. ВАС обаче постанови, че нови избори за ОбС няма да има, а на база на новите резултати ОИК трябва да разпредели мандатите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети