Писма подсещат домоуправителите в Дупница, че чистотата около блоковете е тяхно задължение

DenNews.bg
31.03.2016
размер на текста:

Уведомителни писма подсещат домоуправителите в Дупница, че поддържането и почистването на междублоковите пространства е задължение на собствениците и ползвателите в етажните собствености. Писмата, изпращани от община Дупница, са базирани на Наредбата за обществения ред и Закона за управление на етажната собственост. По закон, отговорността е изцяло на домоуправителят, който отговаря пред институциите и трябва да уведоми живущите да поддържат и почистват своя района. Санкцията за неспазване на разпоредбата е до 500 лева.
Междувременно от вече седмица тече пролетно почистване на нерегламентирани сметища и на цели райони на територията на община Дупница. Поетапно и по график се премахват сметища, както и се привеждат във вид пешеходни зони и алеи. В борбата с боклуците, освен човешка ръка, е включена и техника.
"За съжаление има много места, на които се изхвърлят боклуците от живеещите в съответния район. Например Еврейските гробища бяха заприличали на бунище и не случайно в момента там сме съсредоточили най-много хора и техника. Изрязваме храсти, разчистваме алеите и стълбищните подходи. Изнасят се може би тонове боклуци. Призовавам, гражданите да бъдат така добри и да изхвърлят отпадъците си на регламентираните места,
а не където им попадне", коментира директорът на Дирекция Екология и чистота Мая Спасова.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети