Поредно нападение над екип на Спешна помощ

DenNews.bg
31.03.2016
размер на текста:

Поредно нападение над екип на Спешна помощ е регистрирано снощи в Перник. Лекарка и медицинска сестра са били заключени в апартамент, след като са повикани за помощ на адрес.
В 22:15 часа медиците влезли в апартрамент, който се оказва без дръжка на бравата от вътрешната страна. Вратата е отворена от мъж, а пациентът е жена, която била в превъзбудено състояние и поискала да й бъде поставена инжекция диазепам. Лекарката отказва да постави този медикамент, защото става ясно, че пациентката е употребила алкохол – водка, и смесването на алкохола и лекарството може да са пагубни за нея.
Последвало блъскане на медиците и закани за физическа саморазправа, като медицинската сестра предпазила с тялото си лекарката. В края на краищата двете успяват да избягат със скъсани якета.
За Нова телевизия пациентката Искра Георгиева обясни, че е спряла лечение с антидепресанти, тъй като нямала финансова възможност да си купува лекарствата. Жената не искала да бъде викана линейка, но приятелят й подал сигнал, защото тя се задушавала. Поискала да й бъде поставен диазепам, защото именно това й поставили в предишен случай, в който не се чувствала добре. Георгиева отрича да са е държала агресивно, твърди, че е бутнала леко лекарката. На място дошли и полицаи. Тепърва ще стане ясно какво точно се е случило.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети