Сапарева баня отдаде почит на геороите с рецитал и викторина за деца

DenNews.bg
03.03.2016
размер на текста:

Първа копка за поставяне на бюст-паметник на Апостола на свободата Васил Левски ще се състои днес, на националния празник 3 март, от 13:00 часа пред сградата на община Сапарева баня.
Преди това, по повод Освобождението на България, ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите във войните сапаревобанци.
Инициативата за издигане на паметник на Васил Левски е на кмета на Сапарева баня Калин Гелев и на сдружение "Светлина - 2015". Кампанията за набиране на средства, с които да бъде изграден монумент на Дякона, стартира преди повече от месец. Припомняме, че първите дарители, които подкрепиха начинанието, бяха Фенклубът на Левски в София, всички общински съветници, както и служителите от Общинска администрация.


Читалищата в Сапарева баня "Просветен лъч - 1905" и "От извора" организираха вчера празнична програма, посветена на Трети март. В малкия салон на читалище "Просветен лъч - 1905" учениците от 5-ти и 6-ти клас от ОУ "Христо Ботев" се включиха във викторина, отговаряйки на въпроси, свързани с национално-освободителните борби на българите. Участниците във викторината получиха грамоти, а победителите бяха отличени с награди. Пред децата бе представена и тематична презентация: "3 март - епопея на подвизи и слава".
В читалище "От извора" се състоя рецитал и музикална празнична програма, подготвена от местни самодейци. Рециталът ще бъде представен от историка Кирил Алексиев от Регионалния исторически музей в Благоевград, а сред присъстващите бяха потомци на опълченци.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети