Закопчаха приятел на старица, изкопчил от нея 17 000 лева за "лечение" и "погребение"

DenNews.bg
28.03.2016
размер на текста:

 Районна прокуратура-Стара Загара привлече като обвиняем и задържа 55-годишен мъж за измама на пенсионерка със 17 000 лева за лечение и погребение на роднини


Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 55-годишния Димчо Михайло от Стара Загора, по досъдебно производство за измама, като с цел да набави за себе си имотна облага възбудил у възрастна жена заблуждение и с това е причинил имотна вреда, в условията на опасен рецидив.

В хода на образуваното срещу Димчо Михайлов досъдебно производство е установено, че през месец февруари 2015 г. той се представил пред 72-годишна жена, която живеела в гр. Стара Загора, за приятел на покойния й съпруг. Започнал често да посещава жилището на пенсионерката с цел да извършва ремонтни дейности. Седмица след запознанството им Димчо М. поискал от пострадалата да му даде пари за лечението на майка му, а той щял да ги върне до няколко дни, тъй като продавал земеделските си земи в село, близо до гр. Стара Загора. Убедена, че „приятелят“ на покойния й съпруг ще й върне сумата, пострадалата отишла до близкия банков клон и изтеглила пари, които му предала. Впоследствие Димчо М. излъгал, че негови роднини са починали в Кралство Испания и са му необходими средства за транспортиране на телата им до Република България за погребение. Така през един непродължителен период от време от 1 февруари 2015 г. до края на месец юли 2015 г., под различни неверни предлози - лечение на близки, смърт на роднини, ремонт на превозно средство, Димчо М. въвел в заблуждение 72-годишната пострадала, която се разпоредила с финансови средства в полза на обвиняемия и по този начин й била причинена имотна вреда в размер на 17 000 лева.

Димчо М. е многократно осъждан за престъпление против собствеността. На 8 януари 2014 г. е бил освободен от затвора по изтърпяване на предходно осъждане.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. С постановление на наблюдаващия прокурор Димчо М хайлове задържан в ареста за срок от 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в Районен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети