Издирват се трима заподозрени за терористичните актове в Брюксел

DenNews.bg
23.03.2016
размер на текста:

 Полицията в Белгия разпространи още снимки на тримата заподозрени за атаките на летище „Завентем” в Брюксел, съобщават световни агенции.

Под снимката на мъжа с кремавото яке, който се предполага, че е избягал и не е взривил носените от него експлозиви, полицията пита: „Разпознавате ли този човек”. Силите на реда търсят повече информация за тримата.

Двамата мъже в черно, заснети от охранителни камери на летището, се смята, че са носили детонатори в лявата си ръка, а експлозивите са били в носените от тях куфари. Федералната прокуратура смята, че двамата „най-вероятно са извършили самоубийствени атаки”.

Белгийската полиция започна серия от антитерористични операции и преследване на избягалия терорист, който се вярва, че се е паникьосал и не е детонирал носения от него експлозив в куфара.

Самоличността на тримата все още не е установена.

Таксиметровият шофьор, който ги е закарал на летището, е заявил, че тримата са действали подозрително. Те са отказали да им се бута багажът.

Тримата заподозрени нападатели, които удариха летището, са поставили бомби в багажа си, каза кметът на район Завентем Франсис Вермерен пред „Франс прес”.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети