Затворник изнудвал от килията през интернет и телефон жена за пари

DenNews.bg
20.03.2016
размер на текста:

 В началото на февруари жена сигнализирала в полицията, че от няколко месеца е обект на изнудване от страна на мъж, с когото контактува по телефона и чрез социална мрежа. Пред полицейските служители потърпевшата разказала, че първоначално мъжът се е представил за полицай на границата, търсещ компания. Скоро след това „граничарят“ заявил, че се намира в затвора заради извършено от него престъпление по служба и помолил новата си приятелка за парична помощ. След още няколко месеца, през които потърпевшата редовно му изпращала парични суми, мъжът признал, че лежи в затвора за грабеж, но добавил, че скоро предстои бъде освободен и тогава ще й се издължи. При опит от нейна страна да преустанови комуникацията, затворникът станал агресивен и изпратил няколко души, за да я уговорят за подновяване на отношенията си - парични записи продължили. На повторния й опит за прекрати контактите между двамата, осъденият отвърнал със заплахи за убийство, отвличане на децата й, запалване на имуществото й и саморазправа. Едва тогава в полицията е подаден сигнал и по случая е образувано досъдебно производство. Разследването е поето от криминалисти и разследващи полицаи от ОДМВР- София, под непосредствения надзор на Софийска окръжна прокуратура.
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 213А от НК. Установена е самоличността на извършителя - многократно осъждан, изтърпяващ в момента ефективна присъда за грабеж в български затвор.
В хода на процесуално- следствените действия, проведени и със съдействието на служители от затвора, са установени всички парични записи, получавани от него; иззети са мобилен телефон и SIMкарти. Предстои привличането на извършителя в качеството на обвиняем.
Работата по изясняване съпричастността му и към други аналогични престъпления продължава.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети