Паяк ще лови неправилно паркиралите автомобили в Дупница

DenNews.bg
02.03.2016
размер на текста:

Закупуване на репатриращ автомобил и въвеждане на санкция за вдигане на неправилно паркиралите в Дупница автомобили. Това са част от одобрените мерки за овладяване на хаоса с движението и паркирането, одобрени днес от Общински съвет.
Освен това съветниците приеха да бъде преразгледана наредбата за нов размер на синята зона –към разширяване.
„Хаосът е огромен, а съдействието от КАТ е нулево. 50% от гражданите не плащат „синя зона”. Касовите апарати трябва да бъдат сменени с по-модерни техники за таксуване – смс или талони”, даде препоръки председателят на ОбС Ивайло Константинов.
Кметът Методи Чимев обясни, че твърдо подкрепя въвеждането на паяк. „Защо обаче в момента не се слагат скоби на нарушителите? Защото все се търсят връзки и помощ да се прости на този и онзи. Ние сме хората, които трябва да даваме пример и да помагаме, когато видим конфликт и нарушение. Всеки ден има сблъсъци, заради паркирането. Общинското звено за контрол обаче ще снима и ще лепи стикери на колите в нарушение. И да се разберем. Не е вряно, че не си в нарушение, ако си на тротоара, но си на 1,5 м от сградата. Няма такова нещо. На тротоар и в зелена площ не се паркира”, каза Чимев.
Като кошмарни точки бяха посочени жк „Развесена върба”, улица „Пазарна” и улиците зад театъра. Там често пъти се пречи и на внасянето и изнасянето на техника, пречи са на гостуващите трупи и ансамбли.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети