1г. и 8м. затвор за русенец, бил и заплашвал с убийство 4-има полицаи и таксиджия

DenNews.bg
02.03.2016
размер на текста:

  Съдът, след внесен обвинител акт от Районна прокуратура – Русе и постигнато в съдебно заседание споразумение, призна за виновен Варентин Йорданов и го осъди на една година и осем месеца лишаване от свобода при строг режим за хулиганство, нанесени обиди, заплахи за убийство и леки телесни повреди над четирима полицейски служители - престъпления по чл. 325, ал. 3 НК, по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2 от НК и по чл. 144, ал.3, от НК.

Обвиняемият Валентин Йорданов. се призна за виновен и е осъден за това, че на 05.10.2015 г. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като обиждал и се заканвал на четирима полицейски служители на смяна от Първо РУ при ОДМВР – Русе. При опит да бъде задържан и отведен до служебния полицейски автомобил разкачил пагона на униформата на един от полицаите и извадил радиостанцията, закачена на униформата му. Впоследствие и в полицейското управление продължил да буйства - нанесъл удар с глава в лицето на един от униформените, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – четиримата полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред - престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Валентин Йорданов е признат за виновен и затова, че на същата дата по хулигански подбуди причинил леки телесни повреди на таксиметров шофьор и на полицейски служител - престъпление по чл. 131, ал. 1 и ал. 2. вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Русенецът е признат за виновен и за закани за убийство на длъжностни лица - полицейски служители при и по повод изпълнението на службата им и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети