Постоянен арест за старозагореца, подал фалшив сигнал за бомба на летище "София"

DenNews.bg
18.03.2016
размер на текста:

 Днес след протест на Районна прокуратура-Стара Загора съдът наложи постоянна мярка “задържане под стража” спрямо 20-годишния Ангел Георгиев от Стара Загора, привлечен като обвиняем за подаване на невярно повикване за тревога, като от деянието са настъпили значителни вредни последици – престъпление по чл. 326 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 9 март 2016 г., в 21.27 часа, Ангел подал сигнал от Стара Загора на телефон 112 за поставено взривно устройство на летище София. Невярното повикване за тревога е затруднил дейността на летище София за два часа. Пътниците е трябвало да се придвижват пеша до терминалите.

На 14 март 2016 г. Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Ангел, като Районен съд-Стара Загора му наложи “парична гаранция” от 1000 лева. На 16 март 2016 г. Районна прокуратура-Стара Загора внесе протест против определението на Районен съд-Стара Загора.

Днес делото беше разгледано от състав на Окръжен съд-Стара Загора. Определението на Районен съд-Стара Загора бе отменено и искането на представителя на прокуратурата уважено, като спрямо обвиняемия Ангел Г. бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети