Осъдиха измамници, завлекли четирима дупничaни с хиляди левове за два дни

DenNews.bg
18.03.2016
размер на текста:

Районен съд-Дупница осъди двама измамници, завлекли четирима възрастни дупничани с хиляди левове.
За два дни, на 8 и 10 юли 2013 г., в телефонни обаждания те измамили жертвите, че техни близки са предизвикали пътни инциденти и са арестувани или пък са пострадали при различни инциденти и са нужни пари за лечение.
От първата жена са поискани 15 000 лв. уж за парична гаранция, за да бъде освободен синът й. Тя е предала на измамниците 4 000 лв.
От втората жена са поискани 5000 лв. за „спешна операция” на дъщеря й. Измамниците получили 1050 лв.
Третата измамена предала 700 лв., като й били поискани 6000 лв. с лъжата, че дъщеря й блъснала с автомобила си дете, което е починало и трябва да платят кръвнина.
Четвъртата измама отново е по схемата за плащане на парична гаранция на дъщеря, която е арестувана, след като е блъснала с автомобила си дете. Жертвата тук е възрастен мъж, който предал 1000 лв.
Подсъдимият Е. И. В. получи условна присъда от 1 г. и два месеца с 3-годишен изпитателен срок, неговият помагач М.И.В. бе признат за виновен, за това, че умишлено е улеснил извършителя Е.И.В., като го закарал с автомобила си от Радомир до Дупница да вземе предадените от 86-годишния мъж 1000 лв. Наложеното на М.И.В. наказание също е условна присъда в размер на 1 година с 3-годишен изпитателен срок.
Присъдата на Районен съд-Дупница може да бъде обжалване пред Окръжен съд-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети