Лот 2 на АМ „Струма” не издържа и зима, зейнаха дупки и пукнатини

DenNews.bg
17.03.2016
размер на текста:

Асфалтовата настилка на Лот-2 от АМ "Струма" не можа да издържи и една зима. Отсечката край Благоевград се руши на места, а дефектите на асфалтовата настилка доведоха до образуването на голяма дупка и няколко пукнатини. Снимки на лунните участъци от магистралата обикалят социалните мрежи.
От тях се вижда, че близо до отбивката за село Зелен дол асфалтът е изронен, на едно място се е образувала истинска яма. На самото кръгово, което насочва трафика към Благоевград и границата с Македония, пък има доста пукнатини.
Според експерти дефектите са свличане на асфалта.
Изпълнителите на обекта вече са уведомени за компрометирането на първокласното, което все още е в гаранция.
Ремонтът трябва да бъде извършен от консорциум "Струма - Лот 2", включващ "ГБС Инфраструктурно строителство" АД и "Пътстрой – 92" АД, който изгради 37-километровата отсечка и ще бъде за негова сметка. Ако изпълнителят не извърши ремонтните дейности, то Агенция Пътна инфраструктура ще го направи и ще получи сумата, която е изразходвана от гаранцията за изпълнение.
Участъкът на магистрала "Струма" от Дупница до Благоевград бе открит официално от президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов на 22 октомври миналата година. Той бе изграден със средства по Оперативна програма "Транспорт" на ЕС.
Отсечката е с дължина 37.48 км и струваше 358 722 000 млн. лв. с ДДС.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети