КНСБ обучава безработни от Дупница на нови умения и професия

DenNews.bg
16.03.2016
размер на текста:

Безработни младежи и хора над 50-годишна възраст от Дупница приключиха обучение по ключова компетентност „Работа в екип“ по проекта на КНСБ „Шанс за работа-2016“. Участниците от двете групи продължават повишаването на пригодността си за заетост и конкурентоспособност на пазара на труда чрез още 300 часово обучение за придобиване на професионална квалификация.
Безработните младежи ще преминат обучение в ЦДГ „Калина” на работни места за придобиване част от професията „Помощник-възпитател“, специалност „Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца“.


Групата от безработни лица над 50 годишна възраст бяха разпределени по отделенията в двете сгради на общинската болница МБАЛ „Св. Иван Рилски“, където ще придобият теоретични и практически умения и опит по част от професия „Болногледач“, специалност „Здравни грижи“.
По време на обученията са предвидени стипендии на обучаемите по 8 лв. за присъствен ден, както и покриване на транспортните разходи в двете посоки на живущите извън Дупница.
След приключване на обученията, успешно издържалите изпита ще получат удостоверение за професионално обучение по образец на МОН, а с част от тях ще бъде сключен срочен трудов договор за последващо стажуване.
За четвърта поредна година РС на КНСБ гр. Дупница успешно реализира проекта „Шанс за работа“. Ежегодно над 30% от успешно завършилите обученията започват активен трудов живот и работа в социалния сектор – здравеопазване и предоставяне на грижи, намират трайна заетост както в България така в чужбина.
Чрез преквалификационните курсове на обучение, лицата придобият нова професия и придобият нови умения, благодарение на които те са конкурентноспособни на пазара на труда.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети