Калфин обеща 500 лв. за паметника на Левски в Сапарева баня

DenNews.bg
14.03.2016
размер на текста:

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин се срещна с жители на община Сапарева баня на приемна днес, на която обеща дарение за изграждане на паметник на Левски. От областната структура ще дарят 500 лв. Инициативата за направата на монумента е на кмета на общината Калин Гелев и на сдружение "Светлина - 2015", а средствата, необходими за изграждането му, са в размер на няколко хиляди лева. Народният представител Калфин също е част от инициативния комитет за направата на бюст-паметник. Само преди броени дни, навръх 3 март, бе направена и първа копка за поставянето му. Очаква се монументът да бъде открит официално на 18 юли - рождената дата на Апостола на свободата.
По покана на Кирил Калфин на приемната присъстваха и областният управител Виктор Янев, кметът на Сапарева баня Калин Гелев и председателят на местния парламент Иван Куйов. Общинският съветник на политическата сила в Сапарева баня Николай Мертекчийски също чу от първа ръка проблемите на съгражданите си.
"В по-голямата част от поставените въпроси отношение взема местната власт или областният управител. Мисля, че такива комплексни приемни ще се превърнат в една добра практика, тъй като въпросите се решават бързо и резултатно", коментира народният представител Кирил Калфин.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети