Строят нова детска градина в жк „Бистрица”

DenNews.bg
14.03.2016
размер на текста:

Нова детска градина ще бъде построена в най-големия жилищен квартал в Дупница – жк „Бистрица. Намерението е на кмета на Методи Чимев и е заложено в инвестиционния план на общината за периода 2016-2020.
"Теренът е вече определен. Става въпрос за пустеещата земя срещу централната спирка в жк "Бистрица". Локацията е отлична и съм категоричен в решението си, да реализираме идеята. Знаете, че подготвяме много сериозен ремонт в този квартал и детско заведение е повече от необходимо. В жк „Бистрица” е съсредоточено почти 35% от населението на града и детската градина ще бъде от полза за родителите. Предприехме вече необходимите стъпки в посока придобиване на терена, за да осъществим намерението си. Какво по-хубаво от модерно детско заведение, а и изключително удобно като разположение. В противен случай, теренът остава пустеещ-кален и обрасъл с трева, което няма да бъде естетически приятно след ремонта на квартала. Детската градина в жк „Бистрица” не е нужна, а направо задължителна", коментира кметът Чимев.
В района на жк "Бистрица" и съседните квартали има два филиала на детски градини, чийто сгради обаче са сериозно амортизирани. Именно изграждането на новата детска градина на практика ще събере децата по-близо до домовете им и то при модерни условия.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети