Всяка година пингвин минава 5000 мили за да се види с човека, спасил живота му

DenNews.bg
10.03.2016
размер на текста:

Пингвин всяка година плува 5000 мили, за да види мъжа, спасил живота му. Историята разказва британският вестник "Метро".
71-годишният пенсионер открил пингвина в безпомощно състояние да лежи почти умрял в петролно петно през 2011 г. Бразилецът почистил пингвина от петрола и му давал риба всеки ден, докато животинчето не станал достатъчно силно.
Мъжът нарекъл новия си приятел Диндим. След една седмица той се опитал да освободи пингвина обратно в морето, но птицата не искала да тръгне. "Той остана с мен в продължение на 11 месеца и след това изчезна", разказва мъжът на име Жиао.
Няколко месеца по-късно Диндим се връща обратно. Той забелязал рибаря на плажа и го последвал до дома му. За последните пет години Диндим прекарва осем месеца в годината с Жоао.
"Обичам този пингвин като собствено дете и вярвам, че и той ме обича", споделя бразилецът пред телевизия "Глобо". "Всички казваха, че той няма да се върне, но идва при мен вече четири години. Пристига през юни и си тръгва през февруари и всяка година става все по-нежен към мен и по-щастлив да ме види", споделя Жоао. Източник: manager.bg

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети