Октай Енимехмедов минава на по-строг режим в затвора

DenNews.bg
10.03.2016
размер на текста:

 Октай Енимехмедов ще бъде преместен в корпуса на Бургаския затвор. До момента бургазлията, който беше осъден за нападението срещу почетния лидер на Движението за права и свободи Ахмед Доган, изтърпяваше присъдата си в общежитие от открит тип.
Искането за по-строг затворнически режим спрямо Енимехмедов, е направено от комисия, назначена по чл. 73 от Закона за изпълнение на наказанията. Все още няма официална информация, относно мотивите за искането на комисията.
По неофициални данни Октай Енимехмедов е имал множество нарушения, което не му позволява да изтърпи наказанието си при лек режим. Днес състав на Бургаски окръжен съд прие основанията, представени от шефа на Бургаския затвор и останалите членове на комисия, като уважи искането им.
Решението не може да бъде обжалвано, което означава, че Енимехмедов ще бъде преместен от общежитието и върнат в корпуса на затвора. Бургазлията беше осъден на три и половина години затвор в началото на миналата година за хулиганство и за закана с убийство към Ахмед Доган, но е и оправдан по обвинението, че е опитал да убие почетния лидер на ДПС по време на националната партийна конференция. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети