Лекарите са песимисти за второ дете с тежък грип

DenNews.bg
08.02.2016
размер на текста:

 Критично остава състоянието и на второто дете от Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ в Добрич, което бе прието с грип в добричката болница, съобщиха от здравното заведение. Пред Дарик началникът на Детското отделение в болницата д-р Йовчо Йовев сподели, че остава песимист за състоянието на 13-годишното момиче, което е в много тежко общо състояние и тежи само 12 кг.
Починалото от грип снощи в добричката болница 13-годишно момче също е било със забавено физическо развитие, изключително немощно, изтощено, с детска церебрална парализа и затова се е стигнало до фаталния изход, обясни д-р Йовев.
Останалите от общо шестте деца от ЦНСТ, приети с грип, са в добро общо състояние и няма опасност за живота им, информира още д-р Йовев. Той призова родителите да не се поддават на паника и да не спират децата си от училище, защото това само ще забави хода на грипната вълна, но няма да я спре.
„При всяка грипна епидемия умират хора, но те са с намалена защита и имунитет, обикновено с придружаващи заболявания и в тежко общо състояние. Паниката не води до нищо добро, не паника, а грижа за болните е необходима", подчертава д-р Йовев.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети