Повдигнаха обинение на сина на Ценко Чоков

Dennews.bg
08.02.2016
размер на текста:

 Районна прокуратура – Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт срещу Мартин Чоков (на 18 години) за причиняване на лека телесна повреда на Радослав Илиев (на 19 години) от с. Галиче по хулигански и расистки подбуди и след като е осъждан за причиняване на средна телесна повреда - престъпление по чл. 131, ал.1, т.6 и т.12, вр. чл.130 ал.1 от Наказателния кодекс.

Инцидентът е станал на 12.01.2016 г. на улица в с. Галиче, където пострадалият бил застигнат от джип, управляван от Мартин Чоков. Без никаква причина обвиняемият е започнал да обижда Илиев, акцентирайки на етническия му произход. След това слязъл от колата и му нанесъл удари в лицето с юмрук. Радослав Илиев паднал по гръб, удряйки главата в тилната част в камък. Чоков имал намерение да извади бухалка от автомобила си, за да продължи побоя, но тези негови действия били спрени от возещия се в колата негов приятел.

Пострадалият се опитал да се изправи, но не успял и останал да лежи известно време на земята до пристигането на негов близък, който го закарал в Спешния център в гр. Враца. Лекарите констатирали мозъчно сътресение, поради което бил подаден сигнал до РУП - Враца за постъпило лице след нанесен побой.

Изготвената по досъдебното производство съдебно - медицинска експертиза сочи, че пострадалият Радослав Илиев е получил ограничено линейно счупване на тилната кост в дясно с надлежащ оток на меките тъкани, дискретен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки с оток, както и оток на дясна буза. Тези наранявания са окачествени от вещите лица като лека телесна повреда по смисъла на чл. 130 ал.1 от НК.

Разпитан в хода на разследването Чоков не се признава за виновен. Спрямо пострадалия и родителите му била взета мярка за защита – лична физическа охрана, поради опасения от натиск от бащата на обвиняемия.

След образуването на досъдебното производство РП – Бяла Слатина внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение на обвиняемия Чоков „задържане под стража“, но Районният съд не го уважи и определи мярка за процесуална принуда – „гаранция в пари“.

Това е поредното престъпление, извършено от Мартин Чоков. В районен съд – Бяла Слатина е внесен обвинителен акт срещу него отново за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. Мартин Чоков вече е осъждан условно, като настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на наложено наказание „лишаване от свобода“.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети