В 9:00 ч. изтича ултиматумът за сваляне на блокадата на българо-гръцката граница

DenNews.bg
29.02.2016
размер на текста:

 В 9:00 ч. изтича ултиматумът, който Съюзът на международните превозвачи постави за сваляне на блокадата на българо-гръцката граница. Ако това не стане от съюза ще отвърнат с реципрочни действия на гръцките фермери.Блокадата от българска страна ще засегне единствено товарни автомобили и микробуси, натоварени с гръцка селскостопанска продукция. Има готовност за спиране на товарния трафик на граничните пунктове с Гърция и Македония, която се използва за обходен маршрут.

Ето и информацията за трафика на всички гранични пунктове, подадена от "Гранична полиция":

На българо-гръцка граница трафикът е нормален на всички ГКПП.
На българо-сръбска граница трафикът е нормален на всички ГКПП.
На българо-македонска граница трафикът е нормален на всички ГКПП.
На българо-турска граница трафикът е нормален на всички ГКПП.
На българо-румънска граница на ГКПП Дунав мост-Русе и Дунав мост - Видин има интензивно движение за товарни автомобили на изход.
Уведомяваме Ви, че до края на месец Април 2016 г., по данни на Румънските гранични власти се извършват ремонтни дейности по платното за движение на МПС на Дунав мост - Русе. За времето на извършване на ремонтните дейности преминаването ще се извършва само в едното платно. Пропускането ще се осъществява със светофарна уредба като интензитета му ще се регулира според натовареността при влизане или излизане от страната.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети