Благотворителна инициатива в Хасково събра средства в помощ на болно дете на загинал полицай

DenNews.bg
28.02.2016
размер на текста:

 „Да полетим с белите лястовици” е мотото на благотворителния концерт за 16-годишната Ники, дъщеря на загинал полицай от Хасково, която страда от тежко заболяване и за лечението й са необходими средства.
Концертът днес в хасковската зала „Дружба” e под патронажа на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Организатори са Министерството на вътрешните работи и Националният синдикат на гражданската администрация към МВР със съдействието на голяма музикална компания. Събитието уважиха директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков и областният управител.
Присъстващите над 1000 души изразиха съпричастност към Ники и изгледаха изпълненията на Детски танцов ансамбъл „Юначе”- Хасково, фолклорна група „Росна китка” от с.Радомирци, ансамбъл „Златна Тракия”-Хасково, спортен клуб „Рона” и изпълнителите Христо Косашки, Гергана и Милица Тодорови и „Гласът на България” Анна Пешева.
Преди Коледа МВР осигури за лечението на Ники 10 000 лв., но въпреки събраната с подкрепата на обществеността голяма сума, тя не е достатъчна, което наложи и организирането на концерт за подпомагане на по-нататъшното й лечение.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети